Skip to content Skip to footer

Uitvaartkosten

Uitvaartkosten, uitvaartkisten, uitvaartpolis, hoe zit het nu?

Een regelmatig terugkerende vraag is: betaal ik niet te veel voor mijn uitvaart of voor de uitvaart van mijn dierbare? 

En: ze zeggen wel dat het allemaal niet zo is, maar hoe kan ik dat weten of controleren? 

Dat is ook een vraag die ook voor mij lastig is uit te leggen. 
Dan zou u kunnen denken dat ook ik u  geen volledige openheid kunnen geven. Helaas is het inderdaad te complex om alles in dit artikel uit te kunnen leggen. 

In grote lijnen wil ik toch u proberen uit te leggen hoe het zit. 

Een uitvaartpolis of de kosten van de uitvaart zijn volstrekt anders dan bijvoorbeeld een autoverzekering of autokosten. Bij een autoverzekering weet je dat je premie betaalt en bij eventuele schade mag u ervan uitgaan dat de schade wordt hersteld. Dat is duidelijk. Dekt de verzekering de schade niet, dan kunt u vrijblijvend bij schadebedrijven informeren wat het u kost om de schade te herstellen. Maar het kan ook maar zo zijn dat u er niet of nauwelijks gebruik van hoeft te maken.  

Bij een uitvaartpolis heeft u andere verwachtingen en als u geen uitvaartpolis heeft wordt er over het algemeen bij een overlijden niet eerst een offerte aangevraagd. Daarom is het van groot belang dat ik als zelfstandig en onafhankelijk uitvaartbegeleider zorgvuldig handel, uiteraard daar waar het gaat om de uitvaart zelf, maar ook zeker wat betreft de financiële kant. Met u bekijk ik wat er mogelijk is in uw situatie en er is geen mens gelijk, maar ook uitvaartverzekeringen zijn heel verschillend. Maar u weet altijd voor de dag van afscheid wat de kosten van de uitvaart zijn en wat u eventueel aan verzekeringsuitkering mag verwachten. 

Helderheid en transparantie in de kosten van de uitvaart is voor nabestaanden in de meeste situaties een zorg minder.  

Is het allemaal niet zo duidelijk en blijven er vragen over? Neem gerust contact met mij op U kunt mij bereiken via telefoonnummer 0593- 522761 of 0650 217 852 

Of stel u vraag per mail: uitvaartverzorging@piethunse.nl

Aanvraag wensenboekje

Welke aspecten vindt u belangrijk bij uw afscheid? Het is waardevol als anderen op de hoogte zijn van uw wensen, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen. Vul een boekje met wensen in om te laten weten wat u belangrijk vindt

Kennismaking aanvragen

Wil u heeft geheel vrijblijvend kennis maken met Piet Hunse. Gewoon voor algemene vragen of adviezen. Belt u ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Voorbespreking

U mag kosteloos van mijn kennis en ervaring gebruik maken als u daar prijs op stelt. In een gesprek bij u of jullie thuis kan ik mijn kennis met u delen. 

Wensenboekje

Vul uw gegevens in en ontvang gratis uw Uitvaartwensen boekje.